Begivenheden har allerede fundet sted.

KIRKEHØJSKOLE: FOREDRAG OM DANERNES KRISTNING

Onsdag d. 28. september 2022, kl. 19:00
Rørby præstegård

Harald og ringborgene – foredrag ved sognepræst Sanne B. Kristensen, Viskinge-Aunsø.

”... den Harald, som … gjorde danerne kristne” – var også den, der var bygmester bag de helt enestående Ringborge – og bag det lige så enestående anlæg omkring Jellinge Kirke med dens gravhøje, runesten og indhegning.

Hvem var han? – og kristnede han virkelig danerne? – og havde Ringborgene muligvis noget med dét at gøre – eller var det hele bare pral?

I de tre måneder, hvor sognepræst Sanne B. Kristensen tilbage i 2019 holdt studieorlov, var det disse spørgsmål, der var ”under luppen” – og denne aften vil hun fortælle fra sin orlov, og hvad hun evt. måtte være kommet frem til af svar.